Menighedsrådsvalg 2016
Mød et medlem
Intet billede:

Mød et menighedsrådsmedlem

I dag er der knap 13.000 danskere, som er medlem af menighedsråd spredt over hele landet. Mød nogle af de lokale ildsjæle her, som til dagligt er med til at sætte deres personlige præg på deres kirke.

Anna Margrethe Laulund, 32 år, Jordløse-Haastrup Sogn

”At sidde i menighedsrådet er for mig en måde at løfte det lokale liv på. Jeg har en drøm om at flere får lyst til at komme i kirken, og her tror jeg, at jeg kan gøre en forskel. Nogen forbinder kirke med et lidt stift foretagende, derfor er det vigtigt for os, at vi laver nogle ting, hvor folk oplever, at der altid er et socialt element i at komme i kirke.”

Thorkild Nielsen, 65 år, Sunds Sogn

”Jeg har siddet i menighedsrådet i Sunds i snart otte år, og jeg har haft mulighed for at få stor indflydelse på kirkens arbejde. Til dagligt er jeg meget praktisk mindet, så jeg står med ansvaret for kirkens bygninger og kirkegården. Der er sket utrolig meget i de år, jeg har været med, og det er skønt, at man allerede kan se resultatet af arbejdet.”

Karen Clausen, 76 år, Stevns Sogn

”Jeg er jo nok en af dem, der har siddet i et menighedsråd i allerflest år, og det har budt på et væld af oplevelser. For mig har det altid været en kæphest, at kirken skal være et dejligt sted at komme, og jeg må sige, at jeg har været med til rigtig mange spændende ting gennem årene.”

Pernille Jensen, 27 år, Kappel-Langø sogn

”Kirken kan rumme meget mere end de faste ritualer, og det vil jeg gerne være med til at vise. I min kirke har vi for eksempel haft en halloween-gudstjeneste med kiste, røgslør og lyseffekter. Det var virkelig fedt og meget anderledes. Men det gav også mening, fordi vi skabte et rum, hvor det blev okay at tale om og græde over døden.”

Anton Pihl, 36 år, Vesterbro Sogn

”Igennem de otte år, jeg har været med, er jeg blevet klar over de kæmpe muligheder, der ligger i at være med i et menighedsråd. Jeg er for eksempel stolt over at have været med til at starte uKirke på Vesterbro, en succesfuld kirke for unge. Vi er ikke kun kirke for dem, der kommer i kirken, men også for de mennesker, der bor i vores område. Derfor drømmer jeg om, at vi er med hver gang der foregår noget på tværs af religioner eller politiske holdninger."